|
کد مطلب: 150618
آش شوري که واکنش هاشمي رفسنجاني هم در پي داشت!
تاریخ انتشار : 1393/12/06 07:45:49 نمایش : 1132
آسوشيتدپرس و نيويورک تايمز برخي ابعاد تمسخرآميز پيشنهاد آمريکا در مذاکرات ژنو را بازتاب دادند.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، آسوشيتدپرس طبق اين پيشنهاد ايران ميتواند بعد از يک دوره محدوديت ۱۰ ساله، تعداد سانتريفيوژهاي خود را به ۱۰ هزار يا بيشتر برساند. ايران همچنين بايد قسمت عمدهاي از اورانيوم غني شده خود را به خارج از کشور منتقل کند و يا پودر کند به شکلي که قابل استفاده در سلاح هستهاي نباشد. گفته شده هدف از اين توافق تشويق ايران به خاطر پايبندي اين کشور به توافقي است که سال گذشته انجام شد(!!)
آسوشيتدپرس به نقل از ديپلماتهايي که به هيئتهاي مذاکرهکننده نزديک هستند، مدعي شد: احتمال توافق بر سر حد وسطي از خواستهاي طرفين وجود دارد. آمريکا در ابتدا خواستار محدوديت ۲۰ ساله براي برنامه هستهاي ايران بود و ايران روي محدوديتي کمتر از ۱۰ سال پافشاري داشت. اکنون ممکن است که روي يک حد وسط توافق شود و در ابتدا برنامهاي براي محدوديت شديد ايران در يک دوره حداقل ۱۰ ساله اعمال شود و در ۵ سال آخر اين دوره در صورتي که ايران سازگاري خود را نشان دهد، بتواند به طور تدريجي غنيسازي خود را توسعه دهد.
نيويورکتايمز هم در گزارش مشابهي نوشت: ايده اصلي اين است که بابت رفتار خوب ايران در مورد سالهاي گذشته هر نوع توافق پاداش داده شود و به تدريج محدوديتها در مورد غنيسازي اورانيوم و تحريمهاي اقتصادي لغو شوند. آمريکا در ابتدا درصدد محدوديتهاي ۲۰ ساله بود، ايران بر کمتر از يک دهه تأکيد کرد. توافق آينده ظاهراً چيزي بينابين است.(!)
اين روزنامه نوشت: يک متغير مورد بحث، غنيسازي اورانيوم توسط ايران را در معرض کنترل شديد حداقل ده ساله قرار خواهد داد.
مفهوم اين پيشنهاد گرفتن امتياز نقد ۱۰ تا ۱۵ ساله شامل توقف غنيسازي ۲۰ درصد، توقف به کارگيري سانتريفيوژهاي پيشرفته، محدود کردن کارکرد راکتور آب سنگين اراک، توقف فعاليتهاي تحقيق و توسعه و کاهش حجم و ظرفيت غنيسازي در حد مينياتوري و... است اما در مقابل امتيازي که به ايران ميخواهند بدهند وعده لغو بخشي از تحريمها در ۱۰ يا ۱۵ سال بعد است!!
اين در حالي است که غرب به وعدههاي کوتاه مدت خود در توافق ژنو عمل نکرد و ۱۰۰ مورد تحريم جديد را که آخرين آن تحريم کشتيراني و شرکت نفتکش ايران بود اعمال کرد.
خبرگزاري ايسنا با اشاره به همين زيادهخواهي آمريکا مينويسد: آمريکا پس از مذاکرات وين در آذرماه سال جاري بر زيادهخواهي خود افزوده است که نه فقط مسايل هستهاي را شامل ميشود بلکه مسايل منطقهاي مرتبط با ايران را دربرميگيرد. پس از آن بود که واژه «زيادهخواهي» به کليد واژه سخنان مقامات کشورمان در سطوح مختلف تبديل شد. اما آش زيادهخواهي آمريکاييها آنقدر شور شده است که حتي واکنش آيتالله هاشمي رفسنجاني که از حاميان مذاکرات و تعامل ۵+۱ براي حل مساله هستهاي است را هم در پي داشت
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|